U bent hier

Informatie producteigenschappen zonweringsdoek

Een belangrijk onderdeel van het knikarmscherm, uitvalscherm of verandascherm is het zonweringsdoek. Om ergernissen ter voorkomen, willen wij je nadrukkelijk wijzen op onregelmatigheden die je kunt aantreffen op zonweringsdoeken. Dit voorkomt teleurstelling achteraf en je weet precies wat je kunt verwachten van je zonweringsproduct. Mocht je na het lezen van de doekeigenschappen hierover nog aanvullende vragen hebben, dan zijn wij graag bereid je daarover te informeren.

Wafelvorming of rimpelvorming
Alle technische weefsels kunnen deze wafelvorming in het midden van een doekbaan vertonen. Ze zijn vooral zichtbaar bij tegenlicht door het verschil in lichtinval.

Wafelvorming
Naast de stiknaden, veroorzaakt door het onvermijdelijk spanningsverschil bij het oprollen door de verschillende wikkeldiktes door dubbele lagen doek.

Knikstrepen
Door de onvermijdelijke plooivorming tijdens het productieproces kunnen zich bij tegenlicht donkere strepen vertonen, wat vooral zichtbaar is bij lichtere kleuren.

Belangrijk om te weten is, dat deze onvolmaaktheden hebben geen invloed op de kwaliteit en de werking van het doek en vereisen absoluut geen doekvervanging.